Bestellen kan t/m 8 september!

Aubergineschotel

Een heerlijke combinatie van aubergine met couscous en geitenkaas. De honing zorgt voor een zoete, gouden glans. Dit vegetarische gerecht is simpel en kan naar wens ook eerder voorbereid worden. Zo kun je lekker snel aan tafel!

Benodigdheden

  • Een mooie schaal of schotel om het gerecht op te serveren.
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • kerriepoeder

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine
  • 150 gram couscous
  • 2 dl bouillon/of water met wat zout
  • 50 gram gedroogde vijgen/abrikozen in reepjes gesneden
  • 40 gram walnoten (gehakt)
  • 100 gram geitenkaas / feta (gebrokkeld)
  • 1 lepel honing voor bereiding, en 1-3 eetlepels (naar wens) vlak voor het serveren
  • 1 hand rucola

Instructies

Voorbereidingen

  1. Snijd de aubergines in de breedte in 1 cm dikke plakken. Zout aan beide kanten en leg op een schaal.
  2. Breng de 2 dl bouillon of water aan de kook, doe het vuur uit. Meng de couscous met een
    scheut olijfolie er doorheen. Laat 5-10 minuten wellen met de deksel op de pan.
  3. Zet de oven vast aan op 180 graden (wanneer je het gerecht maakt om direct te eten).
  4. Maak je de schotel een dag van tevoren? Verwarm de oven de volgende dag voor op 150 graden en plaats de schaal 25-30 min in de oven. Plaats de eerste 15-20 minuten aluminiumfolie over de schaal en verwijder deze de laatste 10-15 minuten om een mooi bruine kleur aan het gerecht te geven. Controleer altijd even of het gerecht goed warm is, anders kun je nog wat extra tijd toevoegen.

Instructies

  1. Dep de aubergines droog. Doe op de bodem van de pan wat olie en strooi wat kerrie. Leg hierop de aubergines. Bak deze en bestrooi de bovenkant ook met kerrie. Draai om wanneer ze mooi gebakken zijn en bak de andere kant. Als ze klaar zijn neem je een lepel honing en laat je deze over de aubergines druipen. Schud de aubergines zodat de honing verdeelt en leg ze op een schaal. Doe dit tot alle aubergines zijn gedaan.
  2. Roer de couscous los met een vork, meng met de noten en vijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pak een ovenschaal en verdeel de aubergines en couscous hierover. Crumble de geitenkaas erover en schuif in de oven zodat alles lekker warm wordt.
  4. Druip nadat je de schaal uit de oven hebt gehaald nog wat lepels honing over de schotel en serveer met rucola.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!