Bestellen kan t/m 8 september!

Basis tomatensaus

Ken je basics! Maak zelf een tomatensaus voor pasta’s, sauzen, soep of bijvoorbeeld pizza.

Benodigdheden

  • staafmixer
  • blikje tomatenpuree (70-100 gr)
  • ½ tl paprikapoeder
  • kruiden (bijvoorbeeld oregano/tijm/rozemarijn)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten (overrijp/b-keus)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 dl groentebouillon

Instructies

Voorbereidingen

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze. Doe hetzelfde met de teen knoflook.

Instructies

  1. Zet een (soep)pan op het vuur en voeg een scheut olie toe. Als de olie warm is kun je de uien toevoegen en deze even aanfruiten.
  2. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog even kort mee.
  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat deze ‘ontzuren’. Dit doe je door de puree enkele minuten rustig mee te bakken.
  4. Bak nu de tomaten een aantal minuutjes mee.
  5. Voeg groentebouillon toe samen met wat zout, peper en kruiden. Breng het geheel aan de kook en laat de saus op een laag pitje 15 minuten pruttelen.
  6. Pureer vervolgens met een staafmixer de saus. Wees voorzichtig voor hete spetters!
  7. Laat de saus afkoelen en bewaar het daarna in je koelkast of vriezer. Je kunt de saus natuurlijk ook bewaren in een weckpot. Liever gelijk gebruiken? Ook dat is mogelijk. Afhankelijk van waarvoor je de saus wilt gebruiken kun je deze eventueel nog extra op smaak brengen.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!