Bestellen kan t/m 8 september!

Biefstuk met krielaardappeltjes

Er gaat niets boven een heerlijk malse biefstuk met gebakken aardappeltjes. Het gerecht is helemaal compleet met de geroosterde courgette en zelfgemaakte knoflooksaus! 

Benodigdheden

  • (grill)pan
  • 50 gr mayonaise
  • citroensap
  • 3 tenen knoflook
  • tijm/rozemarijn
  • roomboter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 2 Hollandse biefstukjes
  • 500 gr krielaardappeltjes
  • 1 grote courgette (2 kleine kan natuurlijk ook)
  • 100 ml schapen yoghurt
  • ½ bos peterselie

Instructies

Voorbereidingen

  1. Haal de biefstuk een uur voor gebruik uit de koelkast.
  2. Kook de krielaardappeltjes in een pan met (ruim) gezouten water, een teenje knoflook en wat tijm/rozemarijn bijna gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Giet af, laat uitdampen in de pan en afkoelen.
  3. Snijd de uiteinden van de courgette(s). Halveer in de lengte, en halveer nogmaals zodat er 4 kwarten ontstaan (Als de stukken courgette nog heel breed zijn, dan kun je ze nog een keer door de lengte snijden.) Tot slot verwijder je de zaadlijsten.
  4. Hak de peterselie.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm een grillpan. Breng de stukken courgette op smaak met zout en rooster deze vlot met een scheutje olie. Leg ze hierna op een ovenplaat en breng verder op smaak met peper (en eventueel wat zout), in stukjes gesneden knoflook, tijm/rozemarijn en wat olie.
  3. Snijd de aardappels doormidden. Verwarm een bakpan en doe hierin een royale scheut olie. Voeg aardappels toe en bak deze op hoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin en krokant. Voeg na 5 minuten een klontje boter toe. Dit zorgt voor extra smaak en een lekker krokantje.
  4. Bak de biefstukken vlot in een hete pan bruin, met wat uitgebruisde boter. Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie (vouw de folie een aantal keer dubbel zodat het wat steviger is).
  5. Zet de courgette 15 minuten in de oven. Zet na 9 minuten de biefstuk erbij en warm deze 6 minuten mee.
  6. Maak ondertussen de saus door mayonaise, yoghurt en de helft van de peterselie te mengen. Breng naar eigen inzicht op smaak met peper, zout, citroensap en geperste/gesnipperde knoflook.
  7. Serveer de courgette samen met de gebakken aardappels en biefstuk op een bord. Bestrooi het gerecht met de rest van de gehakte peterselie. De saus kan naar wens gebruikt worden.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!