Bestellen kan t/m 8 september!

Bloemkool sweet en spicy

Gebakken bloemkool met een zoete pittige saus. Wat ons betreft een makkelijk en lekker gerecht met bloemkool. Vandaag zet jij iets gezonds op tafel met heel veel smaak!

Benodigdheden

  • 0,5 tl sambal oelek
  • 0,5 dl ketjap manis
  • 0,5 el gembersiroop
  • 0,5 el azijn
  • 0,75-1,0 dl warm water
  • 200 gr rijst
  • zonnebloem- of arachideolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el verse gember
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 400 gr sperzieboontjes

Instructies

Voorbereidingen

  1. Was de bloemkool en snijd deze in gelijke roosjes van 3-4 centimeter. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes zeer fijn (eventueel kan dit ook met een knoflookpers).
  3. Snijd en hak de gember in kleine stukjes.
  4. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze vervolgens in repen van ongeveer een halve centimeter breed.
  5. Was de bonen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze.

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Bak in een wok of braadpan, met 1-2 el olie, de bloemkoolroosjes rondom mooi bruin.
  3. Zet ondertussen een pan met water en zout op voor de bonen.
  4. Voeg de gesnipperde ui toe aan de bloemkoolroosjes en bak deze rustig mee tot ze gekleurd zijn.
  5. Voeg de paprika toe en bak even kort mee.
  6. Roer tot slot de knoflook en gember erdoor. Met de sambal, ketjap, gembersiroop, azijn en water. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten rustig pruttelen. De bloemkool moet nét gaar zijn. Het is belangrijk dat er voldoende vocht in de pan blijft. Eventueel kun je dit tussendoor met een klein beetje water aanvullen.
  7. Kook de sperziebonen in een pan in ongeveer 6-8 min beetgaar. Prik met een vork in een sperzieboon om te checken hoe ver ze zijn.
  8. Serveer de bloemkool sweet en spicy met de rijst en boontjes. De boontjes kun je natuurlijk ook nog een persoonlijk twist geven met wat sambal en kokos.

Tip! Verse gember heeft een andere smaak dan gedroogde gember (poedervorm). Gebruik je gember niet regelmatig maar wil je het wel ‘vers’ in huis hebben, bewaar dan wat in je vriezer, zo is het ook nog eens makkelijk te raspen!

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!