Bestellen kan t/m 8 september!

Gegrilde spitskool met oesterzwammensaus

Gegrilde spitskool met oude kaas en oesterzwammensaus. Vergezeld met een heerlijke salade van courgette. Een gerecht om je vingers bij af te likken! 

Benodigdheden

  • grillpan
  • 2 el azijn
  • 6 el kerrie(olie)
  • 1/2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • tuinkruiden (vers/gedroogd)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 kleine ui
  • 300 gr oesterzwammen
  • 1 courgette
  • ½ rode peper
  • 200 ml room
  • 50 gr oude kaas

Instructies

Voorbereidingen

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snijd in de lengte doormidden. Snijd één helft in tweeën (bewaar de andere helft in de koelkast of maak hiermee ingemaakte kool – zie recept op de website).
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de oesterzwammen in kleine blokjes.
  4. Verwijder de zaadlijst van de peper en snipper deze. Was daarna goed je handen en wrijf niet in je ogen!

Instructies

  1. Marineer de spitskool met olijfolie, peper en zout. Zet de grillpan op het vuur en leg de twee kwarten spitskool in de pan. Grill op middelhoog vuur ongeveer 8-10 minuten per kant. De kool wordt zo langzaam mooi bruin. Controleer aan het eind of de kool in het midden goed gaar is.
  2. Maak van de courgette een salade door deze eerst met een mandoline (of met een mes/dunschiller) in plakjes te snijden. Strooi vervolgens wat zout over de plakjes courgette.
  3. Maak een lekkere kerrieolie door 6 eetlepels olie samen met een mespuntje kerriepoeder te verwarmen in een steelpannetje. Haal van het vuur zodra de olie licht begint te walmen en laat daarna afkoelen.
  4. Maak een dressing van 2 el azijn, ½ el honing en 6 el kerrieolie. Meng dit goed door elkaar en voeg bij de courgette. Voeg ook (een deel) van de gesnipperde rode peper toe. Doe het in stapjes en proef tussendoor wanneer het de juiste smaak heeft.
  5. Zet een bakpan op gemiddeld vuur en voeg een scheut olie toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten en voeg dan de oesterzwammen toe. Wanneer ze lekker zacht beginnen te worden, voeg je 2 el sojasaus en de room toe. Roer de aanbaksels los en laat de saus koken zodat deze wat kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de oesterzwammen saus over de spitskool en rasp hierover de oude kaas. Serveer de courgette salade apart in een schaal.Tip! Je kunt natuurlijk de spitskool ook op een bbq grillen, zo wordt het nog lekkerder!

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!