Bestellen kan t/m 8 september!

Gele bietensalade met peer

Gele bietensalade met peer, olijf en feta. De aardse en hartige smaken met fruit zijn een echte smaaksensatie!

Benodigdheden

  • 50 gr olijven
  • poedersuiker
  • kruidenazijn
  • mosterd
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 500 gr gele bieten
  • 2 Conference peren
  • ½ bos kervel
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr feta
  • 75 gr walnoten gehakt
  • 300 gr spitskool (het restje van deze week gebruiken)

Instructies

Voorbereidingen

  1. Zet de bieten op in een pan met koud water (met zout) en breng ze aan de kook. Laat de bietjes rustig koken (dit duurt zo’n 30 minuten). Wanneer de bietjes gaar zijn (prik er met een vork in), zet je het vuur uit en laat je de bieten afkoelen in het kookwater.
  2. Haal de bieten één voor één uit het water. Je kunt het velletje nu gemakkelijk van de bietjes pellen. Deze stap kun je ook een dag van tevoren doen.
  3. Maak de vinaigrette van 1 el mosterd, 1 el honing, 2 el kruidenazijn, 150 ml olijfolie, zout en wat peper.
  4. Hak de kervel fijn.
  5. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  6. Snijd de rode ui doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
  7. Hak de olijven grof.

Instructies

  1. Snijd de gele bieten in kwarten en daarna in dunne plakjes.
  2. Meng de spitskoolreepjes met de rode uien en de vinaigrette. Voeg de gelei bieten toe.
  3. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  4. Meng de stukjes peer door de salade en voeg de olijven toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de salade over de borden en strooi hierover de verkruimel de feta, kervel en gehakte walnoten.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!