Bestellen kan t/m 8 september!

Groentebouillon

Bouillon is de basis van heel veel heerlijke recepten. Bewaar restjes van groente en maak er bouillon van, zodat je altijd een voorraadje hebt. Daar kan geen blokje tegenop!

Benodigdheden

  • (soep)pan
  • bolzeef
  • 2 blaadjes laurier
  • 8 peperkorrels
  • 12 gr zout
  • 4 takjes tijm

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 1 knoflookbol
  • 4 dikke wortels
  • 4 preien
  • ½ bos bleekselderij met blad
  • 3 liter koud water

Instructies

Voorbereidingen

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden.
  3. Schil de wortels en snijd ze in plakken.
  4. Was de prei en bleekselderij en snijd ze vervolgens in ringen van een 1/2 cm.

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en voeg hier 4 liter koud water aan toe.
  2. Breng rustig aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pak een grote kom of pan en houdt hier een zeef boven. Giet nu de bouillon door de zeef en laat afkoelen.
  4. De bouillon is klaar voor gebruik of bewaren in bakjes in de vriezer.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!