Bestellen kan t/m 8 september!

Kalfslapjes in tomatensaus

Zo lekker heb je kalfslapjes nog niet eerder gegeten; voorzien van een sappige, zoetzure tomatensmaak met heerlijke pasta.

Benodigdheden

  • maizena
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • verse kruiden zoals basilicum (optioneel)

Ingrediënten

  • 250 gram kalfslapjes
  • 1 bakje tomatensaus
  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram pasta
  • klein uitje
  • maïzena (om de kalfslapjes doorheen te halen)

Instructies

Voorbereidingen

  1. Snijd de kalfslapjes in ongeveer 6 plakjes, bestrooi ze met peper en zout en haal ze door wat maïzena.
  2. Snijd het harde stukje van de bonen. En zet 2 pannen water met zout op voor de sperziebonen en de pasta.
  3. Maak het uitje schoon en snipper deze.

Instructies

  1. Kook de sperziebonen (6-7 min) en de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Controleer altijd even of de boontjes goed gaar zijn, dit hangt af van de dikte. Anders kun je ze iets langer laten koken. Giet beide af en houd warm.
  2. Tijdens het koken van bonen en pasta kun je al beginnen met het bereiden van het vlees. Laat een koekenpan heet worden en bak de kalfslapjes aan beide kanten vlot bruin. Voeg uitjes aan het einde toe en bak deze nog even kort mee.
  3. Zet het vuur laag en voeg de tomatensaus toe. Laat 2 minuutjes pruttelen.
  4. Schep de pasta en boontjes op borden en schep de saus met het vlees erbij. Voeg eventueel wat verse kruiden toe aan het geheel (bijvoorbeeld basilicum).

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!