Bestellen kan t/m 8 september!

Kipschnitzel Provençaal

Heerlijk krokante Provençaalse kipschnitzel met ratatouille en frisse aardappelsalade. Dat wordt smullen!

Benodigdheden

  • paneermeel
  • bloem
  • 2 el tomatenpuree of 100 ml basis tomatensaus*
  • Provençaalse kruiden
  • yoghurt
  • blaadje mint
  • paar takjes tijm en/of rozemarijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper

*Je kunt kant en klare saus kopen in de winkel, maar het zelf maken is zoveel lekkerder! Je vindt het recept op de website onder het kopje ‘extra’.

Ingrediënten

  • 250 gr tros-of cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr kipfilet
  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine

Instructies

Voorbereidingen

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hete lucht). Leg op een ovenplateau een stuk bakpapier. Snijd de tomaatjes door en verdeel ze op het plateau met de velkant naar beneden. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper. Voeg takjes tijm of rozemarijn toe. Snijd een teentje knoflook in plakjes en verdeel deze over het plateau. Besprenkel het geheel met olijfolie. Verwarm het plateau 60 minuten in de oven. Laat af en toe vocht uit oven ontsnappen.
  2. Snipper de ui en ½ teen knoflook. Snijd de aubergine in dobbelstenen. Maak de paprika schoon en snijd deze in repen van 0,5 cm.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  4. Snijd de kipfilet in 4 gelijke plakken. Bestrijk ze met Provençaalse kruiden.
  5. Klop het ei in een bakje met ½ el water goed los. Vul een bordje met bloem en een bordje met paneermeel. Paneer de kipfilets door deze eerst door de bloem te halen, dan het ei en dan door de paneermeel. Druk goed aan.

Instructies

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Bak hierin de uien en knoflook. Voeg peper, zout en een tl Provencaalse kruiden toe. Bak vervolgens de aubergine en paprika enkele minuten mee. Voeg vervolgens 2 el tomatenpuree (of 1dl tomatensaus) aan de groenten toe en 1 dl water. Roer het geheel goed door. Laat de ratatouille 10 minuten doorkoken.
  2. Zet een pannetje water met zout op. Kook hierin de aardappelblokjes gaar (+/- 5 minuten). Giet af en laat de blokjes uitdampen.
  3. Zet een koekenpan met olie op het vuur. Als de olie heet begint te worden voeg je de kipschnitzels toe. Bak de kip aan beide kanten mooi krokant, op een niet te hoog vuur.
  4. Schep de ratatouille en de kipschnitzels op de borden. Meng de aardappeltjes met een el yoghurt en el mayonaise, peper en een fijngesneden blaadje mint. Schep dit ook op de borden. Garneer als laatste de gedroogde tomaatjes erbij.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!