Bestellen kan t/m 8 september!

Oosterse noodles met zalmforel

Een Oosters gerecht, noodles met gebakken peultjes, paprika en taugé. Met een lekker stukje zalmforel.

Benodigdheden

  • 75 gr (ramen)noodels
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 2 el azijn
  • 1 el sesamolie
  • chili vlokken / gesnipperde verse rode peper (hoeveelheid naar wens)
  • 2 el zoete chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • gember
  • 1 lente-ui / bosui (optioneel)
  • olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • peper

Ingrediënten

  • 2 zalmforellen (150 gr per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 uitje
  • 150 gr taugé
  • 250 gr peultjes
  • 1 gele paprika
  • 1 tenen knoflook

Instructies

Voorbereidingen

  1. Haal de vis 30 minuten eerder uit de koeling.
  2. Verwijder de draden van de peultjes en snijd ze door de helft.
  3. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  4. Snipper de ui, knoflookteen en 1 cm gember fijn.

Instructies

  1. Maak van de komkommer een salade door deze in de lengte door te snijden. Met behulp van een lepel kun je gemakkelijk de zaadlijsten verwijderen. Snijd de komkommer nu in plakjes en doe deze in een kom. Voeg er 1/2 tl zout bij.
  2. Meng 2 el sojasaus, 2 el azijn, 1 el sesamolie, 1 el sesamzaad en wat chili vlokken of gesnipperde rode peper door elkaar en voeg dit bij de komkommerplakjes.
  3. Kook de noodels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hierna af en meng er een scheutje olie doorheen.
  4. Zet een pan water op voor de peultjes. Zodra het water kookt blancheer (= kort koken en daarna afspoelen met koud water om het kookproces te stoppen) je de peultjes ongeveer 5 seconden.
  5. Maak de saus voor de groente door 3 el ketjap manis, 2 el zoete chilisaus en 1 el azijn te mengen.
  6. Zet een bakpan op middelhoog vuur en doe er een klein scheutje olie in. Zet tegelijkertijd een wokpan met een scheut olie op het vuur voor de volgende stap (zie stap 7). Bestrooi de vis met wat zout en leg op de huidkant in de pan. Bak de vis ongeveer 3 minuten op gemiddeld vuur. Draai hierna om en bak nog 1 minuut op de ander zijde. Zet het vuur daarna uit, maar laat de pan staan zodat de vis nog 2 minuutjes kan garen. Haal de vis daarna uit de pan en zet deze apart.
  7. Als de olie heet is kunnen de uien erbij. Voeg vervolgens de knoflook toe en schep een aantal keer om. Voeg nu de geblancheerde peulen, paprika en taugé toe. Even kort wokken en dan mag de saus erbij. Schep alles om en voeg nu ook de noodles toe. Zet het vuur nu laag en zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Naar wens kun je het gerecht extra op smaak brengen.

Tip! Wat dungesneden bosui maakt een oosterse gerecht helemaal af.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!