Bestellen kan t/m 8 september!

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Een heerlijk gerecht uit de oven met gehakt, aardappelschijfjes, broccoli en lekker veel kaas!

Benodigdheden

  • kleine ovenschotel ( +/- 21 x 15 x 5 cm)
  • kaasrasp
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 ml tomatensaus
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr aardappelschijfjes
  • 100 gr belegen kaas

Instructies

Voorbereidingen

  1. Bak of frituur de aarappelschijfjes. Breng op smaak met wat zout of kruid ze met een kruidenmengsel zoals cajunkruiden.
  2. Was de broccoli en snijd in roosjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Instructies

  1. Bak het gehakt met een scheutje olie rul in een pan.
  2. Voeg de uien toe en bak deze een paar minuten mee.
  3. Voeg hierna de paprika, komijn en de knoflook toe.
  4. Doe de tomatensaus erbij en breng het geheel aan de kook brengen. Laat zachtjes een paar minuten pruttelen.
  5. Kook de broccoli kort (3-5 minuten, de roosjes garen verder in de oven) in gezouten water. Laat hierna uitlekken.
  6. Pak de ovenschaal en schep de gehaktsaus op de bodem. Verdeel dan de aardappelplakjes en vervolgens de broccoli over het gehakt. Rasp de kaas en verdeel deze over de schotel.
  7. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot alles goed gaar is.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!