Bestellen kan t/m 8 september!

Pasta met gerookte forelfilet

De gerookte forel geeft de pasta een heerlijke boost. Met dit gerecht zet je echt een feestje op tafel!

Benodigdheden

  • citroenrasp
  • ½ el gehakte kappertjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ bos dille
  • 2 gerookte forelfilet
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 citroen

Instructies

Voorbereidingen

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de courgette in reepjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd deze ook in dunne reepjes.
  4. De forelfilets kun je met je handen in kleine stukjes breken.
  5. Snijd de dille fijn.

Instructies

  1. Zet een pan met water en voldoende zout op voor de pasta. Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Spoel de pasta niet af!
  2. Zet een royale pan (bijvoorbeeld een hapjespan) op het vuur en doe er een scheut olie in. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit kort mee. Voeg vervolgens de paprika, courgette en een ½ eetlepel gehakte kappertjes toe en bak ze een paar minuten mee. Zet het vuur laag en doe de crème fraîche erbij. Roer het geheel goed door en voeg de helft van de forelfilet toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Wanneer de pasta klaar is, kan deze direct bij de saus gevoegd worden, samen met ¾ van de gesneden dille.
  4. Schep de pasta op borden. Verdeel hierover de rest van de forel, een beetje citroenrasp en de overige dille. Hou je van een beetje frisheid? Voeg naar wens extra rasp of citroensap toe.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!