Bestellen kan t/m 8 september!

Pompoensoep

Pompoenen zijn hele jaar door verkrijgbaar, maar in september en oktober zijn ze het lekkerst. Dit recept is ideaal wanneer je een halve pompoen over hebt van een ander recept, want weggooien is zonde!

Benodigdheden

  • staafmixer
  • citroensap/azijn
  • 1 sneetje brood (liefste een aantal dagen oud)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • ½ venkel
  • stukje gember
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 aardappel
  • dille

Instructies

Voorbereidingen

  1. Verwijder de schil en snijd de pompen in stukken.
  2. Snipper de ui en snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar eventueel wat venkelloof voor garnering.
  3. Snijd een stukje gember van 2 cm in dunne plakjes.
  4. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  5. Snijd dille fijn.

Instructies

  1. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de pompoen. Voeg daarna de ui en venkel toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg daarna de bouillon, aardappel, gember en helft van de dille toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap of azijn.
  2. Snijd het brood in blokjes en bak in een pan met 1 el olijfolie. Breng de croutons op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep met dille en eventueel wat venkeltopjes als garnering. Strooi de croutons erover voor een heerlijke bite.

Tip! Het genieten van pompoen vergroot je door er frisse en pittige smaken aan toe te voegen. De smaak van de pompoen zal dan naar een hoger niveau getild worden. Venkel, dille en gember zijn perfecte ondersteuners in deze soep!

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!