Bestellen kan t/m 8 september!

Tomatenpasta met mozzarella

Een gouden combi, de twee-eenheid kaas & tomaat! Deze pasta is een echte allemansvriend.

Benodigdheden

  • Pan (oven-bestendig) of ovenschaal
  • kaasrasp
  • 250 ml basis tomatensaus*
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper

*Je kunt kant en klare saus kopen in de winkel, maar het zelf maken is zoveel lekkerder! Je vindt het recept op de website onder het kopje ‘extra’.

Ingrediënten

  • 250 gr pasta
  • 1 uitje
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gr cherry tomaten
  • ½ bos basilicum
  • 100 gr oude kaas

Instructies

Voorbereidingen

  1. Rasp de oude kaas.
  2. Snijd de tomaatjes in tweeën.
  3. Snipper het uitje en pers de knoflook.
  4. Laat de mozzarella uitlekken.
  5. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in dunne reepjes.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pan met ruim water op en voeg zout toe. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 1 kopje (100 ml) kookvocht wanneer je de pasta gaat afgieten. Spoel de pasta niet af.
  3. Verwarm de tomatensaus in een pannetje en voeg het kopje kookvocht toe, samen met 50 gram oude kaas en basilicum. Laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  4. Fruit de uien in een oven-bestendige pan voorzien van een royale scheut olie. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak even kort mee. Voeg de cherrytomaatjes toe en verwarm deze mee. Voeg de gekookte pasta en de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze met de oude kaas over de pasta. Schuif de pan gedurende 12 minuten in de oven.
  6. Schep de pasta op borden en garneer ze met blaadjes basilicum.

Tip! Als je geen geschikte pan hebt kun je natuurlijk ook een ovenschaal gebruiken.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!