Bestellen kan t/m 8 september!

Wild pie met rode kool en pastinaak

De vulling van deze heerlijke wild pie is een stoofpotje gemaakt met vlees van Veluwse wilde zwijnen. De rode kool en pastinaak maken dit herfstrecept helemaal af.

Benodigdheden

  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 blad laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm (optioneel)
  • 200 ml water
  • 1 el bruine of rietsuiker
  • 1 el azijn
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 2 stuks Prince Pie wild
  • ½ rode kool*
  • 1 klein uitje
  • 2 Goudreinet appeltjes
  • 500 gr pastinaak

* Heb je kool over? Gebruik de restjes en maak er ingemaakte kool van. Je vindt het recept op de website onder het kopje ‘extra’.

Instructies

Voorbereidingen

  1. Verwijder het buitenste blad van de rode kool en verdeel de kool in vieren. Verwijder de kern en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
  2. Schil de pastinaken en verwijder de bovenkant. Snijd in de lengte door vieren. Verschillen de pastinaken erg in dikte? Dan kun je ze ook in zessen of tweeën snijden. Zorg ervoor dat je uiteindelijk gelijke delen hebt.
  3. Maak het uitje schoon en prik de kruidnagels erin.

Instructies

  1. Doe de rode kool samen met de ui, laurier, kaneelstok, suiker, azijn, 200 ml water en een ½ tl zout in een kookpan. Schep goed door en laat 45 minuten rustig koken met de deksel op de pan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Schil de Goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  4. Bak de pastinaken in een koekenpan met wat boter mooi bruin en breng op smaak met peper en zout. Leg de pastinaken (inclusief de bakboter) daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier eventueel een takje tijm bij.
  5. Zet de Prince Pie’s en de pastinaken in de oven zodra de rode kool 35 minuten aan het koken is. Bak deze 20 minuten in de oven.
  6. Verwijder na 45 minuten koken de ui met kruidnagels. Voeg de blokjes appel toe aan de rode kool en schep door. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Als de rode kool klaar is kun je deze eventueel nog extra op smaak brengen. Serveer samen met de wild pie en de gebakken pastinaak.

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!