Bestellen kan t/m 8 september!

Witlofschotel met zoete aardappel

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel, champignons en walnoten.

Benodigdheden

  • ovenschotel
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 uitje
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 3 st witlof
  • 75 gr walnoten
  • 200 ml (kook)room
  • 2 eieren
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

Voorbereidingen

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakken (7-8 mm). Halveer de grote plakken eventueel nog een keer.
  2. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Snipper de ui.

Instructies

  1. Verwarm oven voor op 180 graden.
  2. Bak de zoete aardappelen (10 minuten) in een pan met wat olie op middelhoog vuur. Voeg peper en zout toe. De aardappels moeten net niet gaar zijn. Haal ze uit de pan en ze zet apart.
  3. Fruit de gesnipperde ui in een bakpan met olie. Bak de champignons kort en krachtig mee. Breng hierna op smaak met peper en zout
  4. Snijd witlof in de lengte doormidden en verwijder de kern.
  5. Kluts de eieren en meng dit vervolgens met de room, peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
  6. Vet een ovenschaal in. Leg op de bodem de zoete aardappelen, bedek met de champignons en leg hierop de witlofjes (met de open kant naar boven).
  7. Hak de walnoten en verspreid over de schotel. Giet het ei-kaasmengsel hier gelijkmatig overheen en strooi als laatste de andere helft van de kaas erbovenop.
  8. Schuif de schotel in de oven en bak 30 minuten. Controleer voordat de schaal uit de oven gaat of alles goed gaar is.

Tip! Als de bovenkant nog wat kleur kan gebruiken, kun je de grillfunctie nog 5 minuutjes extra aanzetten. 

Wil je weten waar onze producten vandaan komen? Bekijk dan onze boeren pagina en ontdek alle producenten en producten!